“Oh maar ik dacht dat jij die klant zou contacteren om een meeting vast te leggen?”
“Oeps, we zitten zonder watertonnetjes. Heeft niemand ze besteld?”
“Weet je nog dat we een project zouden opstarten rondom een teambuilding? Gaat dat eigenlijk nog door?”

Klinken dit soort situaties je bekend in de oren? Mis je een flinke dosis initiatief en autonomie op de werkvloer? Dan is het tijd om je team extra te stimuleren door betrokkenheid te creëren.

Zo creëer je betrokkenheid op de werkvloer

In 2016 vertrok ik op workation in het buitenland. Mijn grootste ondernemersuitdaging werd daar al snel duidelijk: afstappen van het micromanagen. Want ik vertrok niet alleen op pad met de laptop, reservelaptop en tablet in de hand, ik zat er ook voortdurend op te werken. Mails beantwoorden van klanten, bestellingen opvolgen, losse instructies doorgeven aan het team, taken doorgeven, opvolgen én controleren,… Het besef groeide dat ik mezelf als ondernemer flink onmisbaar had gemaakt. En dat micromanagen, daar wil je als ondernemer toch van af? Al zeker op momenten dat je gefocust wil werken aan de toekomst van je bedrijf. Ik wilde mijn team mee aan de kar laten trekken. Het antwoord op deze uitdaging werd mij al snel duidelijk: ik moest starten met niet langer taken maar verantwoordelijkheden te delegeren. En wie me al een beetje kent, weet dat ik dat graag doe met een portie fun 😉

Batman & Robin

Mijn aandacht werd getrokken door een inspirerend artikel van softwarebedrijf Buffer. Daarin delen ze het Batman & Robinprincipe. De Batman van een project neemt de leiding en de Robin heeft een ondersteunende en assisterende rol waardoor het project niet uitdooft. Tof hé?

Vol enthousiasme zijn wij ook gestart met een Batman en Robin aan te stellen voor onze interne projecten, projecten voor klanten en voor onze organisatiedomeinen zoals marketing, sales en office management. Alle collega’s op de werkvloer hebben vandaag een rol die aansluit bij hun talenten. Of verschillende rollen, want zo gaat dat wel vaker in een kmo.

Intrinsieke motivatie

Doordat rollen eerder gericht zijn op verantwoordelijkheden dan op taken, wordt er nu veel meer initiatief genomen op de werkvloer. Iedereen wil zijn of haar eigen project immers doen slagen. En het is ineens glashelder wie voor welke wederkerende activiteiten instaat. Zo hebben we bijvoorbeeld een Batman voor cybersecurity en monitoring. Hij heeft dagelijkse routines om de back-ups van data en status van de servers en diensten te controleren. Plan geslaagd!

Altijd een plan B

We merken heel wat leuke neveneffecten op van het Batman & Robin initiatief. Niet alleen werken collega’s intensiever samen. Er is nu ook een plan b voor een plotse ziekte of geplande afwezigheid. Robin valt steeds in voor Batman en andersom. Hoewel natuurlijk iedereen binnen je team belangrijk en onmisbaar is, zijn er voor ieder project en elk organisatiedomein toch steeds twee personen op de hoogte.

Betrokkenheid verhogen op de werkvloer met Batman en Robin

“Fun Fact: In ons techbedrijf zijn we met 2 founders. We zijn verantwoordelijk voor een verschillend organisatiedomein en zijn daarin elkaars Robin. Om dit idee kracht bij te zetten, kochten we twee Batman-bureaustoelen ;-)”

Karen Dendas

Hoe boost jij de betrokkenheid binnen je team?

  • Hoe verdeel jij rollen en verantwoordelijkheden?
  • Is het Batman & Robin systeem eentje dat kan werken voor jouw team?

Karen in jouw podcast?

Wil je mij ook interviewen over mijn ondernemersavontuur? Over jezelf misbaar maken in je bedrijf? Of een ander gerelateerd onderwerp?

Winkelwagen
Scroll naar top